my blog

nama

Pengikut

JGN LUPA KLIK

iklan jap

Khamis, 27 November 2014

Sahabat lama

Ini kisah semalam... 26 Nov 2014. Kemarin ada temujanji kt Hospital Taiping Pukul 3 ptg. Tapi Biqqmama n Hb pi awai skit sebab nk pi umah kawan Biqqmama yang dh lama tak jumpa. Diaorang suami isteri kawan Biqqmama masa study kt Polimas dulu, maknanya dlm 10 tahun lebih dh tak jumpa kot. Hanya jumpa kt alam maya jer la.

Bila Biqqmama tau dia dh pindah taiping so Biqqmama dh rancang nk jumpa dia kalau Biqqmama pi Taiping. Sepertimana yang dirancang, kami makan pagi kat kedai makan sebelah masjid sps, dah lama tak makan kt situ si biqqmama ajak hb makan kt sana. Dulu masa kerja kt jkr sps Biqqmama selalu jugak la makan kt kedai tu. Selepas  makan pagi kami terus bertolak ke Taiping.

Walaupun tak pernah pergi rumah kawan Biqqmama tu, tak la susah sangat cari rumah dia. Lagipun Pekan Kamunting bukannya besaq sangat pun. Lepas dua tiga kali pusing akhirnya jumpa jugak rumah kawan Biqqmama. Anak dia yang sulung n no 3 bersunat... bila tengok anak2 dia Biqqmama ingat kt irfan. Irfan pun nak bersunat jugak cuti ni, 5hb ni baru nk sunatkan irfan.

Asyik dok sembang... lupa Biqqmama nak ambik gambaq. Lepas makan tghari kami terus ke Hospital. Azizn Harun n Wan... nanti aku pi lagi umah hangpa tau... jangan la nk tutup pintu plak.

1 ulasan:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam